Neurotransmitters

Change your gut, change your mind

Ben je emotioneel uit balans? De kans is groot dat je neurotransmitters niet optimaal functioneren. Simpel gezegd stuurt het brein alle lichaamsprocessen aan. Zowel het psychisch functioneren, gedrag, het hormoonsysteem en het immuunsysteem. Het brein staat aan de top van een piramide: als iemand langdurig aan veel stress, voedingstekorten, infecties of toxische stoffen wordt blootgesteld dan verzwakt vaak eerst het immuunsysteem, daarna het hormoonsysteem. Het brein zorgt dat het zelf het langst beschikt over de noodzakelijke voedingsstoffen. Als er tekorten zijn aan voedingsstoffen in het brein, is er een patroon te herkennen van uitputting van het immuun- en/of hormoonsysteem en een bijpassend gedragspatroon.

Braverman test

De Bravermantest is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de balans van de neurotransmitters in het brein. Dit zijn overdrachtsstoffen die signalen doorgeven. Als deze boodschapperstoffen te weinig aanwezig zijn, kan het brein het lichaam minder goed aansturen. Deze profielbepaling geeft een zeer goede indruk. De meeste mensen herkennen zich in het beeld dat de uitslag van de test weergeeft. Het profiel geeft inzicht in patronen en kenmerken van gedrag, gevoelens en gedachten. Het is door te trekken naar een patroon van disbalansen in zowel het hormoonsysteem en als het immuunsysteem.

Het doel van deze profielbepaling is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurochemische systeem. Met de test, die jouw unieke neurotransmitter profiel achterhaalt, behandelen we dopamine, serotonine, acetylcholine en GABA. Waar zit bij jou een deficiëntie, wat is je sterkte en hoe komen we tot een balans.

Invloed van stress op je hormonen

Dopamine en het stresshormoon adrenaline maken gebruik van enkele dezelfde bouwstoffen. Als iemand veel stress heeft en daardoor veel adrenaline aanmaakt, dan kan de hoeveelheid dopamine teruglopen. Dit kan doorwerken op het schildklierhormoon omdat ook deze gebruik maakt van hetzelfde aminozuur. In zo’n geval is het belangrijk om de aanvoer van deze bouwstoffen te verhogen zodat alle verminderde functies kunnen herstellen.

Wat is jouw neurotransmitter balans?

De neurotransmitterprofielbepaling is een vragenlijst die bestaat uit twee delen. Het geeft veel waardevolle informatie over de werking van jouw brein, gedrag en fysiek functioneren. Het eerste deel geeft de mogelijkheden van de mens weer: welke stoffen zijn in aanleg veel of weinig aanwezig. Het tweede deel geeft inzicht in tekorten of uitputting van de neurotransmitters. Met name stress heeft uitputting van de neurotransmitters tot gevolg. Bij het maken van een afspraak voor het eerste consult wordt je gevraagd een vragenlijst over het neurotransmitterprofiel in te vullen. Het is ook mogelijk om de Braverman test los te boeken.